Съобщение за грешка

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tbmaga/public_html/vacancia/includes/menu.inc).

Ути Бъчваров отпразнува 20 години в национален ефир

Най-известният кулинарен телевизионен водещ Ути Бъчваров отбеляза юбилея си в целодневно събитие в парка на Военната академия, на което присъстваха повече от 1000 негови приятели и партньори. В програмата на събитието ключова роля зае индустриален музей на открито, който представи няколко инженерно-кулинарни проекта, реализирани от него през годините.

Сред тях е „Най-големият казан в България“, изкован от 200 кг мед и станал известен с представянето на българските традиции и култура на фестивал пред Лувъра в Париж през 2015 година. Други изобретения на водещия, в които бе сготвено менюто за събитието са „Най-големият тиган“, с диаметър почти 2 метра, направен от чело на стар локомотив от 1907, както и „Най-голямото барбекю“, част от пътуващото шоу на Ути.

Юбилеят се състоя в набиращия популярност у нас „брънч“ формат и продължи цял ден с музика и готвене на живо, а гостите на събитието имаха възможност да опитат и от домашните сладка на Ути, приготвени лично от него по тайна рецепта. Поводът отбелязаха много популярни личности – приятели на Ути, негови гости в предаването, новодомци, които са станали герои в рубриката на предаването „Животът е вкусен“, и почитатели от различни краища на България, където готвачът е изнасял уникалния по рода си формат – „Пътуващ кулинарен театър“.

Ути Бъчваров е единственият български водещ, задържал се в ефира на една и съща телевизия, без прекъсване в продължение на 20 години. Предаването „Вкусно“ излиза в програмата на БНТ през 1996 година, без конкуренция, превръщайки се в тотален лидер, а Ути Бъчваров – в любимец на българския зрител и емблема на кулинарните формати до днес. Той е символ на любителското готвене от екрана и неизменна част от програмата на БНТ. Предаването е представило хиляди рецепти, променяло е няколко пъти формата и визията си, но никога не е сменяло лицето си – водещият Ути Бъчваров. 

Категория: