Съобщение за грешка

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tbmaga/public_html/vacancia/includes/menu.inc).

Твоята перфектна хрупкава закуска

Схрусквате едно парченце, в главата звънва онзи примамлив звук, а в устата ви се разтваря букет от аромати и вкусове. Имате усещането, че хапвате току-що откъсната от дървото ябълка или най-вкусния банан, който си представяте, хрупкаво годжи бери и чипс от цвекло, хрупкави шайби ананас. А представяте ли си хрупкава ябълка с канела? Неустоимо е, посягате към следващото парченце, после още едно и още едно...ммм... Предлагаме ли да започнете деня с една страхотна закуска, която ще ви даде много сила и енергия, особено, ако след това белите писти ви очакват.

Почитателите на добрата и здравословна храна високо ще оценят сушеният снакс, който отскоро вече на българския пазар. Ще кажете – какво толкова? Сушени плодове! Това, което обаче отличава малките хрупкави късчета от познатите сушените плодове е те са запазили до 80% от витамините и минералите, нещо трудно постижимо според нутриционистите. Тайната на високото качество е в иновативен процес на вакуум експанзия, която се ползва в завод PAX Food AG в Германия за направата на храни за космонавти, обяснява Димитър Балджиев от „Фитто“ ЕООД, официален дистрибутор на фирмата.

Плодовете и зеленчуците се изсушават при меки условия, а след това под вакуум се увеличава обемът им чрез спонтанно изпаряване на остатъчната вода. Процесите се извършват при температура под 70°, което именно е и една от причината за запазването на естествените качества на плодовете.

Хрупкавите парченца може да залеете с прясно мляко или пък да забъркате с кисело. Закуската ви е готова! Ако пък филийката с масло е вашата любима закуска имаме страхотни предложение – сложете отгоре чипс от тиквичка или пък хрупкави чери доматчета, а може само да поръсите и с малки хрупкави парченца червен пипер (е, няма такъв вкус!)

И едни съвет от нас – опаковките са толкова компактни, че винаги ще намерите място поне за една в чантата за плажа или в планинарското яке. После ще ни благодарите за идеята!

Полезни

Плодовете и зеленчуците са от екологично чисти райони. Нямат захар, консерванти, нито глутен. Имат високо съдържание на фибри.

Дълготрайни

Не се развалят – в тях няма вода, следователно и условия за живот на микроорганизмите. Без влага и слънце се запазват 20-30 години.

Перфектната закуска - Тези хрупкави късчета са полезен и здравословен снакс освен за вас и за децата. Може да

ги похапвате по всяко време с наслада.

За кулинарите - Хрупкавите плодови и зеленчукови парченца са отлична добавка за кулинарни изкушения. Подходящи са за приготвянето на ястия и сладкиши.

Ние пък обожаваме парченцата от червени чушки, които имат най-уникалния аромат на червена печена чушка и са отлично допълнение към всякакви ястия, дори и само да поръсите с тях една филия със зехтин, например....мммм...!

Може да носите винаги с вас - 1 кг хрупкави чери се равнява на 17 кг свеж зеленчук, 1 кг паприка - на 16,75 кг. Удобни са при туризъм, алпинизъм и експедиции.

 

 

Категория: