Съобщение за грешка

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tbmaga/public_html/vacancia/includes/menu.inc).

Страстно фламенко в Мадрид

Ако още не сте посетили страната на Гауди, трябва да го направите задължително! Испанската култура е богата, колоритна и загадъчна, с много фиести, танци, музика, вино... Сигурно затова толкова я обичам.

Прекарах две години в Мадрид докато специализирах в една от най-елитните академии в Европа - „Reina Sofia”, където имах възможността и удоволствието да се докосна до световни имена на класическата музика като Гюнтер Пихлер от "Албан Берг квартет". Като се замисля какво най-много ми липсва от Испания, то това е вкусната им servesa, която сядахме да изпием с приятели след концерт и страстното им фламенко. Възхищавам се на това изкуств - емоционално, страстно, ритмично. Фламенкото е път, който води до вътрешно освобождаване и радост, макар външно да е пропито с тъга и страдание. От испанците разбрах, че истинските фламенко танцьори нямат учители - те не ходят на школи и уроци. Танцът се е предавал от поколение на поколение и го владеят до съвършенство само тези, които го носят в кръвта си. Затова - заслужава си да идете и да ги видите на живо.

Да живееш като испанец означава да се наслаждаваш на живота, игнорирайки трудностите, да общуваш повече, да се усмихваш без повод, да целуваш по-често и да завършваш всеки ден с чаша servesa в добра компания!

В столицата на Испания има много места, на които можеш да усетиш истинския дух и страст на фламенкото. Спектакли „Фламенко” се представят периодично в много театри, но най-пълноценно ще бъде усещането, ако отидете на вечеря в някой от многобройните т.нар. „ресторанти табла-фламенко”. Най-известният от тях е "Корал де Морерия". Той е първият в Мадрид, който започва да представя фламенко шоу още през 1956 г. Включен е в бестселъра на Ню Йорк Таймс „1000 места, които трябва да видиш, преди да умреш”.

Марина Хинова свири на виолончело. Започва от 8-годишна възраст. Завършва магистратура в ДМА П. “Владигеров” и специализира в Esquela Superior de Musica “Reina Sofia” в Мадрид. Била е в майсторските класове на световно признати имена. Участвала е в летните академии Semmering, Chigiana и International Holland Music Session. Концертирала е като солист на Камерен оркестър “Оркестрал”, Камерен оркестър “Колегиум мюзикъл” и участва с рецитали на фестивали в Алкмар и в Берген, Холандия.

Категория: