Съобщение за грешка

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tbmaga/public_html/vacancia/includes/menu.inc).

Пандата художник създава произведения на изкуството

Във Виенския зоопарк никога не е скучно, а отскоро той предлага и нова атракция на посетителите си. Това е рисуващата панда Ян Ян, която преди две години роди две близначета, а сега се научи да използва четката и палитрата, за да рисува малки картини, когато има желание, разбира се. Картините са изключително стилни в цветовете на пандата - черно и бяло.

Ян Ян ще нарисува сто платна, които ще бъдат продадени в интернет за 490 евро бройката. Събраните средства ще бъдат използвани за издаването на фотоалбум, който проследява историята на пандите от пристигането им през 2003 г. от Китай във Виена. Снимките са дело на фотографа Даниел Цупанк, който е и страстен любител на животните. За целта са необходими 25 000 евро. Ако сумата бъде събрана до 9 октомври, албумът ще излезе през декември и със сигурност ще бъде добра идея за коледен подарък за малки и големи.

снимки: © Daniel Zupanc

Категория: