Съобщение за грешка

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tbmaga/public_html/vacancia/includes/menu.inc).

Идеи за пътешествия през дългите уикенди

Тази година ще ни зарадва с немалко възможности за кратки пътувания около празници и почивни дни – време, в което да си откраднем няколко допълнителни пътувания извън лятната отпуска и големите празници. Планирайте почивките си отрано, за да можете да се възползвате от по-изгодни цени, съветват експертите от eSky.

Въпреки че обикновено самолетните билети поскъпват по празниците, оказва се, че при правилно и навременно планиране, може да се пътува изгодно до интересни дестинации и в този период.

Месец март тази година ще ни зарадва с три поредни почивни дни около националния празник 3-ти март. Съчетавайки ги само с ден отпуск на 6-ти, можете да направите един дълъг уикенд в Катания или Барселона, докъдето цените за двупосочен самолетен билет започват от 90 евро. И двете места са известни с множеството си забележителности, а температурите в периода са около 15 градуса. Хотелското настаняване започва от 21 евро за двойна стая.

Тази година Великден се пада сравнително рано – в началото на април. За тези, които предпочитат да посрещнат светлия празник извън дома си, има интересни места, които могат да бъдат посетени изгодно, като например Братислава (6–9-ти). Добро решение е и Айндховен за същия период, като пътуването може да се съчетае с посещение на Амстердам. За нетърпеливите да се докоснат по-скоро до летните температури, в този период най-изгоден избор ще бъде Валенсия. Съвсем близо се намира и уникалният курорт Аликанте, където нощувка ще ви струва около 30 евро.

Месец май ще ни предостави нови възможности за кратки бюджетни пътувания до прекрасни дестинации. Брюксел и Лондон приветстват културните пътешественици, в Пафос и Ларнака вече ще можете да се отдадете на плажна почивка, а в Милано ви очакват безкрайни разходки и шопинг.

През септември удачен период за пътуване ще бъде 22–24-ти, подходящ за късно море на българското Черноморие или пък в Гърция, където времето все още е прекрасно, а цените са по-ниски. Все още обаче е рано за резервация на пътуване през този период, както и през декемврийските празници, съветват експертите, но и напомнят редовно да следите офертите, за да планирате в точния момент.

Която и дестинация да изберете, помнете, че навременното планиране ще ви гарантира по-изгодна цена на пътуването и повече средства за самото изживяване.

 

Категория: