Съобщение за грешка

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tbmaga/public_html/vacancia/includes/menu.inc).

Гръцки изкушения за гастрономите

Неа Карвали – 341 км от София

Ако разполагате само с един „плажен” уикенд, но пък държите да опитате наистина вкусна гръцка храна, ви препоръчваме да посетите два изключителни ресторанта, които няма да оставят сетивата ви на спокойствие поне до следващия път, в който не седнете отново там. А той със сигурност ще дойде доста бързо.

Истинско откритие на нашия екип се оказа узерията на брега в Неа Карвали. Само на 8 километра от Кавала, в малкото селце, основано от грузински изселници откриваме изключителна кухня, чиито традиции следват най-изтънчения вкус на Азия и Европа, събрани на едно място. Край сините води на малкото селце има само две кръчмета – нашият избор е „Узерията на Елефтерия“. Освен страхотната риба, която всеки ден братът на собственика лови и носи в малкия ресторант, там можете да опитате и един почти непознат деликатес. Чували ли сте за сладки маслини и моркови със сладолед, както и шоколадови бонбони с маслина? Това са най-новите специалитети на Янис, който посреща всеки турист с усмивка и е способен да разкаже цяла една житейска история само с десет думи английски, които владее до съвършенство.

Керамоти - 362 км от София

Керамоти е прекрасно селце, което предлага страхотен плаж, много заведения и заедно с това кътчета за релакс. Даже и да не предлага най-близкият плаж до столицата, пътуването до там определено си заслужава. Гастрономите пък могат да се насладят на няколко наистина добри ресторанта, а избоът на „Твоята Вакация“ определно е таверна „При Братята“ - на самия бряг на морето. Каквото и да поръчате – няма да съжалявате, но все пак ви съветваме да попитате какъв е дневния улов.

Ако пък искате да се разходите по залез в морето – не се колебайте. Вземете ферибота от Керамоти до Тасос – струва около 3 евро на човек в посока и се отдайте на вечеря на брега на острова в някоя от многобройните таверни в старото градче – само на 5 минути пеша от пристанището. Фериботите пътуват на всеки час, така че просто попитайте кога е последният от острова към сушата и гледайте да не го изпуснете. Ако пък го изтървете, което екипът на “Твоята ВАКАНЦИЯ“ вече е преживявал, няма нищо страшно – ще намерите някой шезлонг на плажа да се сгушите за някой час, а утрините с дъх на бор и гръцко кафе на Тасос са приказни. 

Категория: