Ина Георгиева

Сръбски ястия, поръсени с щипка любов

От скарата се носи такъв ароматен дим, че очите и съзнанието вече празнуват, преди още до небцето да се е докоснала кулинарната магия, която този сезон сътворява Майстор Даци от столичния ресторант „Котилото”. Сръбската скара, с която той щедро пълни чиниите, е една от най-добрите, които съществуват, защото е събрала стара и нова история, ценни рецепти от дядото на Даци, гарнирани с най-важната подправка – щипка любов.

Твоята перфектна фотоваканция с Саnоn ЕОЅ 200D

Вече е немислимо да отидем някъде и да не снимаме, а пътувания свързани с почивка и ваканция са изпълнения с красиви моменти, които просто трябва (!) да бъдат запечатани. Вярно, че смартфоните са ни верни съратници - само ги вадим от джоба и снимаме на момента, после качваме в социалните мрежи и сме супер актуални – на момента, от мястото на събитието… Но дразните ли се от онези размазани, тъмни и неясни снимки, които вместо ефект, понякога произвеждат дефект?

Високо с Весо Овчаров, където понятията имат други измерения

Изпадам в някаква страхотна вътрешна борба – от една страна това е невероятно предизвикателство, от друга – страхът си е страх, от трета - притеснението да не стане нещо със скъсаните връзки на коляното ми, които крепя като рохки яйца. „Ще пропуснеш шанса на живота си! Няма да си го простиш после!”, навиват ме всички отстрани. Нисан България са ни дали страхотната възможност да полетим в небето…”Този, с който ще летя, сигурен ли е? Да не се пребием?!”. Отсреща ми се усмихват: „Ама ти не знаеш ли, че това е Весо Овчаров?”, а мен толкова ме е хванал адреналинът, че почти не чувам.

Пясъчните царици на Аркутино

Със сигурност, ако сте ходили по южното Черноморие в региона на Аркутино, Каваците и Ропотамо, сте ги виждали – това са пясъчните лилии, тези красиви бели цветя, които растат в дюните на тези места и с право ги наричат „Царицата на цветята” или още „Морски нарцис”. Това лято ние им се наслаждавахме по пясъците на един от любимите ни български плажове „Аркутино”, където винаги се връщаме с удоволствие.

Eдноседмична ваканция с яхта по гръцките острови

След като ваканцията на яхта се радва на все по-голям интерес, решихме заедно с ProTravel да ви предложим една примерна седмица из лазурните води на южната ни съседка и по-точно да тръгнем от любимата Лефкада. Качвайки се на борда на катамаран и отплавайки от Лефкада, имате най-различни варианти за избор на маршрут, но ще ви дадем насоки за най-посещаваните острови и забележителности в този район.

Ден 1:         Lefkas - Vathi (Meganissi)

Нирвана край устието на Ропотамо

Тази снимка може и да е от Малдивите, но не е! Тази снимка е от прозрачните води на Черно море, там, където р. Ропотамо целува морето. Колкото и да не ви се вярва, и у нас имаме кристални води и самотни плажове, където дори няма и малки вълнички, които да се обръщат на пясъка, а птиците необезпокоявани стоят по цял ден на естествения вал от камъни, нанесени от реката в морето…

Ваканция на яхта – незабравимо преживяване

Преди да си помислите, че яхтената ваканция не е за вас по различни причини, ви съветваме да прочетете следващите страници и сме убедени, че ще преосмислите нещата. Още повече, че това преживяване е напълно постижимо и не е само в романтичните ви мисли. Предлагаме ви един близък маршрут, който обаче ще ви омагьоса. Сутрин се събуждате с една картина, излязла като от рекламен каталог, в който фотошопа здраво е работил.

Хайде в калта! Плажът на Ахелой

Толкова много пъти сме минавали покрай Алехой, толкова много пъти сме чували за черната лечебна кал, с която хората там се мажат, но нито един път не сме спирали да видим за какво иде реч точно. Може би и защото никъде няма табела къде точно да свърнеш от пътя.

Българските плажове - Свети Влас

Термометърът на колата отчита 40 градуса. Въздухът над пътя буквално трепери от жегата. Ние обаче не я усещаме в купето – пълен температурен комфорт. И не смеем да спрем, да си покажем носа на вън, за да не изпуснем хладното. Екипът ни пътува към морето, към Свети Влас – там ще спасяваме уикенда. Нашият спътник е изцяло новия Hyundai i30 и то в топ изпълнението си. Веднага бързаме да му благодарим за страхотната екстра - ветилиране на седалките, което в това време е рай за тялото.

Плаж Аркутино – девствена романтика

Това лято искаме да ви отведем непременно до един от любимите плажове на нашия екип по Черноморието - Аркутино. Затова искаме да ви обърнем специално внимание на него. Непременно отделете поне един уикенд, за да се отдадете на истинска морска почивка, без главата ви да бръмчи от плажна лудница и деца, които да ви засипват с пясък, докато тичат към водата или някоя топка от плажния волейбол да излети точно към очилата ви, докато се наслаждавате на безвремието.

Страници

Subscribe to RSS - Ина Георгиева