Shell влага новата си технология DYNAXLEX във всичките си горива

 

След от повече от пет години усилена работа и десетки хиляди часове проучвания, днес Shell България представи най-ново поколение горива, основани на иновативната DYNAFLEX технология, които вече се предлагат във всички бензиностанции Shell в страната. Това е третото поколение горива с добавки, които Shell лансира на българския пазар

Новата технология DYNAFLEX е и в основата на премиум горивата Shell V-Power, които са създадени за върхово представяне и ефективност на двигателя. Подсилената формула на бензина Shell V-Power съдържа 3 пъти повече почистващи и намаляващи триенето съставки от обикновения бензин и 20% повече почистващи съставки от досегашния Shell V-Power. Това е единственото гориво, съвместно разработено и препоръчано от Ferrari. Технологията DYNAFLEX отговаря на три ключови предизвикателства, които влияят негативно на ефективността и производителността на двигателя - триенето, отлаганията, и чукането в двигателя. При обновеното дизелово гориво Shell V-Power Diesel DYNAFLEX технологията включва нови премахващи отлаганията съставки за чист и ефективен двигател, които помагат да се възстанови неговата мощност и представяне.
Условията на шофиране по света продължават да стават все по-предизвикателни и поставят повишени изисквания към двигателя, а от друга страна шофьорите очакват увеличена ефективност от техните автомобили и горивото, което използват. Shell отговаря на тези изисквания, като разработва нови горивни технологии с помощта на международен екип от учени.

Горивата Shell V-Power са съвместно създадени и препоръчани от Scuderia Ferrari. Състезателното гориво Shell V-Power, което Scuderia Ferrari използва на пистата съдържа 99% от съставки от същия тип, които са в основата на новите подобрени горива Shell V-Power и съдържат технологията DYNAFLEX.

Третото поколение горива Shell V-Power с DYNAFLEX технология намира своите посланици и в България. На представянето на новите усъвършенствани горива присъстваха три поколения автомобилни и мото спорт състезатели - Владимир Илиев, Димитър Илиев и Ангел Караньотов.

 

Моля коментирайте