Млади предприемачи ще защитават проектите си на съревнование

Девет български екипа от млади предприемачи ще се съревновават в рамките на конференцията 3Challenge - Seed, която ще се състои на 12 ноември, в Аулата на СУ “Св. Климент Охридски”. Събитието е финалът на втория етап от състезанието за млади предприемачи 3Challenge, което се провежда за втора поредна година у нас. В рамките на Seed деветимата участника, достигнали до това ниво след първия кръг (Idea), ще бъдат оценени и трима от тях ще се класират за третия, последен кръг на състезанието – Grow. Победителите от втория етап ще получат награди под формата на финансови средства и менторство от над 20 компании и предприемачи в различни сфери.

Състезанието 3Challenge се организира от студентския клуб по предприемачество Start It Smart към Факултета по Математика и Информатика на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Инициативата е забележителна с това, че в нея една студентска организация със своята мрежа от партньори успява да подкрепи реални бизнес проекти и да спомогне за успешния старт на нови фирми в България.

„Най-голямото предимство на 3Challenge е неговият формат, който позволява на всеки участник в състезанието, независимо до кой етап е достигнал, да научи много за успешното стартиране на бизнес, да получи външни мнения за своя проект, менторство и ценни бизнес съвети. Ние предоставяме силна менторска подкрепа чрез нашата мрежа от контакти, която включва водещи български предприемачи. Именно менторството от страна на опитни предприемачи е това, което ни отличава от останалите подобни надпревари у нас”- заявява Николай Андонов, един от инициаторите на надпреварата и президент на клуба Start It Smart.

В първия етап на тазгодишното издание на 3Challenge се включиха общо 20 екипа от
стартиращи предприемачи. Деветте проекта, които преминават във втория кръг са:
● betahaus | Sofia – нов тип работно пространство с висока добавена стойност;
● Fantasy LARP Center - изграждане на специализирано заведение, което да събира хора, чиято страст са фентъзи жанрът и ЛАРП игрите;
● GameCraft – идея за вкарване на гейм концепции и механики в бизнеса и всекидневния живот за повишаване на печалбата, лоялността на клиентите и забавлениeтo;
● MyTrip.bg - онлайн продажба на билети за Националната транспортна мрежа на България;
● Savergy - увеличаване на енергийната ефективност на жилищата;
● Smart Hand – нов вид протеза, която има за цел да улесни живота на инвалидите;
● ThreeChess - първия в света онлайн шах за трима;
● Virtual Assistants - Личен Виртуален Асистент – бизнес и лични услуги;
● Vocabler - иновативен интерфейс за всички думи на всички езици, които даден човек знае;

 

Моля коментирайте