Българите предпочитат безконтактно плащане на различни места

Резултатите от проучването MasterIndex България 2011 показват, че българските
картодържатели биха искали да използват безконтактни плащания на най-разнообразни места. Динамичният начин на живот на българите ги прави все по-отворени в посока на използване на лесни, спестяващи време и удобни начини на плащане като този.

PayPass(tm) е иновативно средство за безконтактно разплащане, което предлага на потребителите бърза и удобна алтернатива на разплащането в кеш за
ежедневни покупки независимо от сумата на плащане и е съвместимо с всяка MasterCard или Maestro банкова сметка. PayPass се приема в близо 350 000 търговски обекта в цял свят. Потребителят просто докосва картата до специален PayPass терминал като няма нужда да търси пари в брой или монети, както и да предоставя картата си на служител на търговския обект. За покупки с PayPass(tm) на стойност под 50 лева не е нужно въвеждането на ПИН код. България е една от държавите, в които безконтактните плащания тепърва ще се налагат. 

 

Според MasterIndex България 2011 един от четирима активни български картодържатели би искал да използва PayPass(tm) за пазаруване в супермаркети. Технологията PayPass на MasterCard предлага на потребителите опростен, лесен и удобен начин на заплащане на стоки и услуги в над 350 000 търговски обекта в целия свят. В допълнение към картата за разплащане, безконтактната технология на MasterCard може да бъде вградена в телефон, ключодържател, или друго устройство, което предоставя на картодържателите голямото удобство tap&go.

Моля коментирайте