Audi A1 Sportback отваря пет врати

Младите и динамични хора у нас, които държат да са в крак с модата имат ново предизвикателство - компактния петврат Audi A1 Sportback. Моделът е с няколко милиметра по-висок и предлага по-широко пространство в задната част. Серийно моделът се предлага четириместен, но по желание на клиента може да бъде оборудван и с пет седалки. Audi A1 Sportback доразвива дизайна на модела А1 с три врати. Капакът на двигателя и вратата на багажника оформят цялата каросерия, раменната линия на модела преминава плавно по цялата му дължина, а елегантно оформеният покрив, в който е интегриран спойлер, преминава в силно наклонена C- конзола.
Багажникът е колкото да се съберат покупките от мола - 270 л. Но при сгънати задни седалки обемът нараства до значителните 920 л. като подглавниците на седалките с L- форма могат да останат прибрани в тях.

A1 Sportback се въвежда с избор от три TFSI и три TDI двигателя като мощността им е в интервал от 63 kW (86 к.с.) до 136 kW (185 к.с). Към някои от двигателите от Ауди предлагат седем степенната скоростна кутия S tronic за светкавично превключване на предавките.
Съвсем в час с технологиите е опционалната система Radio concert със CD- четец на карти. Тя служи като основа на т.н. Connectivity-Paket, чрез който на борда се въвеждат Audi music interface, Bluetooth телефонна връзка и подготовка за навигация. Клиентите могат да активират навигацията допълнително. От Ауди предлагат Connectivity-Paket и като част от Media-Paket. Чрез него се въвежда и навигационния пакет (Navigation Paket), при който навигацията задължително е активна.

Моля коментирайте